Boğaziçi Balosu, 12 Mart 2016 Çırağan Palace Kempinski

 

Boğaziçi Üniversitesi’nin daha da güçlü olmasını sağlamak ve değerlerini yaşatmak amacıyla 2013 yılında başlattığı, Boğaziçi mezunları ve Boğaziçi dostlarının buluştuğu organizasyonların üçüncüsü bu yıl 12 Mart 2016 akşamı Çırağan Palace Kempinski'de  "Boğaziçi Balosu 2016"  adıyla yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen gecede Onur Konuğu finans dünyasının duayen ismi, değerli mezunumuz Burhan Karaçam (BÜ72) oldu.  Yine bir Boğaziçili olan, ekranların sevilen yüzü, haber spikeri Jülide Ateş İskeçeli (BÜ97)'nin sunuculuğunu üstlendiği baloda müzisyen, TV programcısı Ayhan Sicimoğlu ve mezunumuz Cem Yılmaz (BÜ97) bağış müzayedesi’ni yönetti. 

Gecenin açılış konuşmasını yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarasoğlu, köklü eğitim geleneği ile dünya çapında saygınlığı olan Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının okullarıyla irtibatı kesmemelerinin en büyük gurur kaynağı olduğunu, sadece öğrenci değil, mezun odaklı bir üniversite olduklarının mesajını verdi. 

Turkcell'in ana sponsor olarak destek verdiği geceye katılım yine bu yıl da yüksek olup yaklaşık 500 mezun, Boğaziçi dostu kişi ve kurum katıldığı gece sonunda Boğaziçi Üniversitesi Vakfı'na  2.45 Milyon TLlik bağış taahhütü alındı. Tüm katılımcı ve destekçilerimize Üniversitemiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Katılımcı ve müzayede bağışçı listemizi ilerleyen sayfalarda bilgilerinize sunuyoruz. 

Boğaziçi Üniversitesi’nin temel değerlerini yaşatırken aynı zamanda Türkiye’nin en iyi öğrencilerine destek vermek üzere, yurt içi ve yurt dışında düzenlemekte olduğu organizasyonların başında gelen Boğaziçi Balosu ve Üniversite’nin düzenlediği gala yemekleri ile bugüne dek Boğaziçi mezunları ve Boğaziçi dostu bağışçıların katkılarıyla elde edilen bağışlarla Boğaziçi Üniversitesi Vakfı'ndan   4.38 milyon TL'lik kaynak Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin burs ve üniversitenin öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak üzere aktarılmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine burs sağlamak, araştırmalar için destek oluşturmak amacıyla gecede düzenlenen açık arttırmada Üniversite kampüsü içinde bulunan mekanlara isim vermek için yarışan mezunlar, tarihi salon Albert Long Hall, Dodge Hall ve Sinema Salonu’ndan koltuk satın alarak katkıda bulundu. Bebek Kampüsü’nde bulunan erkek öğrenci yurdu Hamlin Hall ve kız öğrenci yurdu Teodorus Hall oda bağışları ile tarihi kampüste ağaç isimlendirme için bağışta bulunan mezunlar ve Boğaziçi Dostları için en ilgi çekici bağış alternatifi Cem Yılmaz ile yemek oldu. Cem Yılmaz ile özel yemek için bağışta bulunan mezunlar Üniversiteye önemli katkıda bulundu.

Müzayedenin sonunda Boğaziçi Üniversitesi mezunlarından ve gecenin onur konuğu Burhan Karaçam, Ayhan Sicimoğlu, Cem Yılmaz ve Jülide Ateş İskeçeli'ye teşekkür plaketi verildi. 

Gece, Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars grubunun performansı ile son buldu. 

BB 2016 Bireysel Katılımcı ve Destekçilerimiz için tıklayınız.
BB 2016 Kurumsal Katılımcı ve Destekçilerimiz için tıklayınız.
BB 2016 Sponsorlarımız için tıklayınız.
BB 2016 Bağış Müzayedesine Destek Verenlerin Listesi için tıklayınız.
BB 2016 Bağış Müzayedesi Ürün Listesi ve Bağış Dağılımı Tablosu için tıklayınız.
BB 2016 Fotoğrafları görmek için tıklayınız.
BB 2016 Burhan Karaçam (BÜ72) konuşması için tıklayınız.
BB 2016 Filmi (uzun versiyon)
BB 2016 Filmi (kısa versiyon)