NASDAQ OMX Borsası “Kapanış Zili” Çalma Töreni, 21 Nisan 2014, NYC

 

Boğaziçi Üniversitesi'nin kuruluşunun 150'nci yılı nedeniyle New York’ta çeşitli etkinlikler düzenlendi. ABD’deki mezunlarını ve dostlarını bir araya getirmeyi amaçlayan bu etkinlikler 21 Nisan’da New York'un Times Meydanı'nda bulunan NASDAQ OMX borsasının merkez binasında gerçekleştirilen “kapanış zili” çalma töreni ile başlayıp, New York’un en eski ve köklü kulüplerinden biri olan University Club’da 26 Nisan'da yapılan gala yemeği ile son buldu.

NASDAQ OMX Küresel Kurumsal Müşteri Grubu Başkan Yardımcısı David Wicks, “kapanış zili” çalma töreninde yaptığı hoş geldiniz konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi'nin 1863 yılında ABD toprakları dışında ilk Amerikan okulu olarak Robert College adıyla İstanbul'da kurulduğunu ifade etti. Wicks, bu yıl 150'nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Boğaziçi Üniversitesi'nin, Türkiye'nin en önde gelen ve dünyanın da en iyi 200 üniversitesinden biri olduğunu bildirdi.

Kapanış törenine katıldığı için memnuniyetini dile getiren Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ise davetlerinden dolayı NASDAQ OMX'e ve etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmasında, Boğaziçi Üniversitesi'nin Robert College olarak 1863 yılında kendini eğitime adamış bir grup Amerikalı tarafından kurulduğunu hatırlatan Barbarosoğlu, üniversiteyi kuran ve ardından 150 yıl boyunca hizmet eden vizyon sahibi tüm Amerikalı öğretim üyelerinin onuruna kapanış zilini çalacağını bildirdi. Boğaziçi mezunu olan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan'ın da katıldığı kapanış töreni görüntüleri ve Boğaziçi'ni tanıtan video bir saat boyunca, NASDAQ binasının Times Meydanı'na bakan büyük ekranlarına da yansıtıldı.

 

New York'taki Boğaziçi Üniversitesi heyeti hafta boyunca mezunlar, Boğaziçi dostları, Columbia, New York, Yale ve Fordham Üniversiteleri ile çeşitli görüşmeler de gerçekleştirdiler.

Fotoğraflar için: http://photos.nasdaq.com/downloads/5599a01ca11546830658/2078783